Een verstandige investering

De woningen in Suysenbosch zijn Energieneutraal en gasloos. Uiteraard heeft dit een effect op uw energierekening. Ook heeft u geen zorgen over toekomstige investeringen...

Lees meer icoon Lees meer

Wat zit er in mijn huis

U hebt een volledig afgewerkte mooie badkamer. Omdat een keuken heel persoonlijk is hebben we ervoor gekozen de prijs van de woning niet verder te verhogen en op die manier een door ons uitgekozen keuken...

Lees meer icoon Lees meer

Duurzaamheidshypotheek

Rentekorting, lagere maandlasten, een hogere leencapaciteit, lage advieskosten en betere hypotheekvoorwaarden. Een Duurzaamheidshypotheek doet het allemaal. Kopers (en potentiële kopers) van een woning in Suysenbosch...

Lees meer icoon Lees meer
De gegevens die u hieronder invoert worden niet opgeslagen. U wordt dus niet benaderd. Dit is een veilige calculator.

Wat wordt mijn maandlast?

€0,- Bruto

Wat kan ik lenen?

Bekijk leencapaciteit

Lagere woonlasten

Buitensporig stijgende energierekeningen? Extra belastingen op gas? U hebt daar geen of in...

Lees meer icoonLees meer

Hypo-Weetjes

Lees meer icoonStarters
  • Huis kopen zonder eigen geld? Nieuwbouw!
  • Een hypotheek is een spaarrekening
Lees meer

Lees meer icoonDoorstromers
  • Je hebt een huis te verkopen? Mooi!
  • Dubbele maandlasten? Dat hóeft niet
Lees meer

Lees meer icoonEen huis kopen op latere leeftijd
  • De hamvraag: huren of kopen?
  • Een aflossingsvrije hypotheek mag nog altijd
Lees meer

Wat zit er in mijn huis?

U hebt een volledig afgewerkte mooie badkamer. Omdat een keuken heel persoonlijk is hebben we ervoor gekozen de prijs van de woning niet verder te verhogen en op die manier een door ons uitgekozen keuken in het huis te plaatsen. De keuken gaat u dus zelf uitzoeken. Als extra kunt u een keuken overigens gewoon meefinancieren in uw hypotheek.

De wanden zijn behangklaar en de vloer wordt uiteraard glad opgeleverd.

Energiebesparende voorzieningen

De wanden zijn behangklaar en de vloer wordt uiteraard glad opgeleverd.

Extra’s en upgrades

Uiteraard kunt u in het huis van alles aanpassen. Er zijn vele extra’s en upgrades. Een uitbouw? Een dakkapel? Ander sanitair? Andere tegels? Uw keukenopstelling veranderen of uitbreiden? Een heerlijke regendouche? Zeg maar hoe u het graag zou willen!

Onze specialisten kijken samen met u hoe uw ideale huis eruit kan komen te zien. Dat is het mooie van een nieuwbouwhuis: het is helemaal U! In een bestaand huis (tweedehands) zijn altijd keuzes gemaakt die u zélf net iets anders had gedaan.

Een veilige calculator

Vind u dat nou ook zo irritant? U zoekt op het internet naar een jurkje, schoenen of een auto. De eerstkomende 6 maanden, wat u ook doet met uw laptop, Ipad of mobiel, u wordt overspoeld met jurkjes, schoenen en auto’s. Dat heet targetten. Jouw gegevens worden opgeslagen en u wordt op de korrel genomen. Wij vinden dat bijzonder irritant en doen het jou dus niet aan. Onze calculators voor maandlasten en leencapaciteit slaan niets op. Wij hebben dus niet eens de mogelijkheid om jou te targetten. Verken, vergelijk en bereken dus rustig en veilig.

Bruto maandlast

In de berekening worden 10-jaars rentes gebruikt bij een 30-jarige looptijd van een hypotheek. In de berekening zit ook de aflossing die u móet doen om een hypotheek te kunnen krijgen. Uiteraard is de maandlast indicatief en kunt u er geen rechten aan ontlenen. Als u een kortere rentevaste periode kiest (dit soort keuzes overlegt u uiteraard met uw Hypotheekspecialist) worden uw maandlasten lager, maar neemt uw risico toe. U kunt ervoor kiezen méér af te lossen, sneller af te lossen, noem maar op. Al deze hypotheekkeuzes beïnvloeden uw hypotheek, uw maandlast en uw eindresultaat.

Het uitgangspunt van de berekening is dus niet de allerlaagste maandlast, die krijgt u veelal door de hypotheekrente niet of slechts voor 1 jaar vast te zetten. Wij tonen u de bruto-maandlast. Of u rente-aftrek hebt en hoe hoog die aftrek dan is, bespreekt u met uw Hypotheekspecialist. De rente-aftrek komt voort uit jouw persoonlijke financiële situatie en die is voor iedereen anders.

Wat kan ik lenen?

Jouw maximale leencapaciteit hangt af van een groot aantal factoren. In onze calculator hebben wij een paar van die factoren ‘vastgezet’. De uitslag die u krijgt geeft een zeer goede indicatie, maar het is en blijft een indicatie. U kunt er dus geen rechten aan ontlenen. Een hogere of lagere hypotheekrente zal bijvoorbeeld iets doen met uw leencapaciteit. Heeft u leningen, een private lease, of een studieschuld? Dan zult u minder kunnen lenen. Uw uiteindelijke en definitieve maximale leencapaciteit bepaalt u samen met uw Hypotheekspecialist.

V.O.N. Prijs

Vul hier de vrij-op-naam-prijs in van de woning(en) die u op het oog hebt. Weet u nu al dat u allerlei extra’s en upgrades in uw huis wilt en heeft u hiervoor een bedrag van bijvoorbeeld € 30.000,- in gedachte? Verhoog dan de vrij-op-naam prijs van de woning met dit bedrag en u krijgt een maandlastenindicatie inclusief die extra’s en upgrades

Eigen inbreng

De inbreng van spaargeld en/of uw overwaarde (het één, het ander of een combinatie van die twee) zorgt ervoor dat uw hypotheek lager wordt. De hoogte van uw hypotheek en de waarde van uw woning hebben een relatie met elkaar. Hoe lager uw hypotheek ten opzichte van uw woning, hoe lager uw rente. Uiteraard betekent een lagere hypotheek sowieso al een lagere maandlast. Gebruik in de calculator dus het spaargeld dat u in zou kunnen zetten bij de aankoop van uw nieuwe woning. Uiteraard is € 0,- ook mogelijk als invoer. Een nieuwbouwwoning kunt u namelijk kopen zonder inbreng eigen geld.

En uw overwaarde? Als u een huis te verkopen hebt, weet u vaak wel waarvoor de huizen bij jou in de straat verkocht worden. Kijk dan naar de hoogte van uw hypotheek. Het verschil daartussen - als dat positief is uiteraard – heet overwaarde. Heeft u een hypotheek met een spaarelement, zoals een Bankspaar- Spaar- of Beleggingshypotheek? Tel dan ook nog de waarde van uw ‘spaarpot’ binnen uw hypotheek op bij uw overwaarde. Wilt u naast uw overwaarde ook nog spaargeld inbrengen? Dan telt u ook dat er nog bij op in de calculator.